fbpx

Ивановски: Политичарите да не ветуваат поевтинување на комуналната такса

Видео поткаст

18.12.19

Прегледи

Филип Ивановски од Асоцијацијата за управување со отпадот при Стопанската комора вели дека градоначалниците, особено во предизборие, не треба да се плашат да им кажат на граѓаните, дека услугите за собирање на смет и управување со отпад чинат пари. Ако сакаме да имаме чисти улици, комуналната такса треба да биде меѓу 300-400 денари, наместо досегашните 200-300 денари.

Целиот поткаст ResPublica гледајте го ТУКА.