fbpx

Корупцијата не се совладува само со казнување, туку и со превенција

Видео поткаст

27.08.20

Прегледи

Лани Јавното обвинитество прифатило 44 ревизорски извештаи во коишто имало сомнеж за незаконско работење, вели Максим Ацевски, првиот човек на Државниот завод за ревизија (ДЗР). Но, Собранието коешто е основач на ДЗР, не ги разгледува ревизорските извештаи, а со тоа не бара ни одговорност од државните институции. Според македонската претставничка во ГРЕКО, Ана Павловска Данева земјава се подобрува во борбата против корупцијата, но проблем останува Антикорупциската комисија.  

Korupcijata ne se sovladuva samo so kaznuvanje tuku i so prevencija podkast

 

ТВ верзија

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии.