fbpx

Данило Коцевски: Се уништи естетиката на Скопје

Влог

26.02.19

Прегледи

Немилосрдната урбанизација, збиените градби го уништија духот на Скопје. Главниот град стана пример за погрешна архитектонска естетика, објаснува хроничарот на Скопје, Данило Коцевски.

Danilo Kocevski: Se unisti estetikata na Skopje