fbpx

Срамно е што Скопје нема концертна сала

Влог

13.02.19

Прегледи

Навистина е срамно особено после толку години независност да немаме објект сличен на Универзалната сала, меѓутоа најстрашното од сѐ е што во овој момент не гледаме дека постои некоја визија и планови за такво нешто. Има само објави Скопје да станел Град на културата, коментира Оливер Белопета, директор на „Скопје Џез Фестивал“ и „Оффест“ во влогот на РесПублика.

Sramno e sto Skopje nema koncertna sala