fbpx

Александар Ношпал: Поделба на модниот систем и враќање на занаетчиството

Влог

25.08.20

Прегледи

Модната индустрија е во сериозна криза како последица на пандемијата, истакнува модниот дизајнер Александар Ношпал, кој во моментов работи на костимите за балет во престижниот Бољшој театар. Тој надежта ја гледа кај младите дизајнери и нивната етика кон мајката Земја и артизатското, како и во менување на навиките за конзумирање мода.

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии