fbpx

Ана Голејшка Џикова: Давањето на моќта како мајки, значи немање слобода

Влог

12.08.21

Прегледи

Да се биде авторка и мајка во период на пандемија е предизвик бидејќи „тврдината“ на обврски расте, а секоја жена исправена пред неа, со сите свои вештини се раслојува во обид да ја совлада, вели поетесата Ана Голејшка Џикова. Но, на секоја жена и треба соба за себе која за сега е полна со други луѓе, наместо со самите нас.

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии.