fbpx

Ивановска: Најмногу ми пречи алчноста кај луѓето

Влог

13.08.19

Прегледи

За Билјана Ивановска, претседателката на Државната комисија за спречување на корупцијата, алчноста кај поединците е најголемо зло во општеството. Желба за пари и за моќ, особено кај урбаната мафија, го разорува нормалното функционирање на заедницата. И пречи отсуството на одговорност, на свесност, на професионалност, кои всушност се индикаторите за зрелоста во едно општество. „Но, се додека со вакви високи човечки вредности се тргува за пари, многу ни е јасно за колку незрело општество зборуваме“, вели Ивановска. Затоа, промените за функционално и одговорно општество треба да почнат во семејството, каде ќе се всадат основните човечки вредности.

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии

Ivanovska-Najmnogu-mi-preci-alcnosta-kaj-lugeto