fbpx

Инклузијата во земјава е поставена на стаклени нозе

Влог

05.05.22

Прегледи

Потребна е Национална стратегија за лицата со попреченост која нема да зависи од секој следен министер, нема да зависи од службеник во социјалните служби и едноставно ќе постојат правилници кои ќе се почитуваат низ годините што доаѓаат вели Ребека Јанковска Ристевски, родител на дете со атипичен развој. Според неа пред сѐ потребна е емпатичност и очи кои што гледаат со срцето.