fbpx

Ленче Алексовска – Величковска: Жените сè уште се малубројни во спортот

Влог

21.12.21

Прегледи

„Во 2004 година, имавме 2% присуство на жените во сите спортски организации, што е поразителна бројка. Денес таа е покачена на 8%. Ако ние чекаме на секои 20 години женското присуство да се зголемува за 5 или 10% тогаш немаме никаков напредок“ вели Ленче Алексовска – Величковска, деканка на Факултетот за физичко образование, спорт и здравје.

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии