fbpx

Ленче Здравкин: Железничката пруга е мапа за секој бегалец

Влог

09.10.21

Прегледи

Светот живее во мигрантска криза, каде што луѓето (е)мигрираат од една земја во друга барајќи го поубавиот живот - вели Ленче Здравкин, која со години е поддршка на сите бегалци кои транзитираат низ земјава. Видела многу, и сѐ. Различни судбини, вели таа, но човечноста е тоа што треба да нѐ води за да си подадеме рака.

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии