fbpx

Насилството врз жените не е приватен проблем

Влог

16.11.21

Прегледи

Анализата за фемициди на Националната мрежа против насилство врз жените покажала дека 60% од жртвите биле убиени од нивниот интимен партнер. Ана Аврамоска од Националната мрежа вели дека алармантната статистика наведува кон неопходните измени и дополнувања на Кривичниот законик со цел соодветно дефинирање на делата „силување“, „сексуално вознемирување“ и „демнење“.

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии