fbpx

Образованието ја подобрува положбата на жената Ромка

Влог

08.03.22

Прегледи

Со добро образование, упорност и професионална работа, се менува целосната слика за една етничка заедница вели Алма Мустафовска-Селимовска, првата и единствена адвокатка, жена Ромка во земјата. Таа е убедена дека помладите девојки се свесни за тоа и се надева дека наскоро ќе има колешка со која ќе ги рушат стереотипите и предрасудите, и со тоа ќе дадат придонес во остварување на правата на жените Ромки.

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии