fbpx

Спојувањето на информатиката со техничкото образование е уназадување во образованието

Влог

01.07.21

Прегледи

Македонија е мала земја во развој која мора да се стреми да продуцира што е можно повеќе инженери по информатика, а не да ги скратува тие потенцијали со реформите кои се прават во основното образование, вели професорот на ФИНКИ, Миле Јованов, кој е воедно и претседател на Здружението на информатичари на Македонија. Досега освоените медали на информатичките Олимпијади се назнака дека досегашната концепција функционираше и не ѝ требаат реформи.

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии