Олга Панго: Танцот во живо нѐ одржува живи

Влог

30.04.20

Прегледи

Националниот балет прв ја спушти завесата, како претпазливост од ширењето на ковид 19. Олга Панго, уметничката директорка на НОБ вели дека двата месеца вон сцена се погубни за танчерите и одржувањето на нивната кондиција. Тие сега вежбаат по дома и секој се снаоѓа како може. Очекува уметноста да се врати во септември, бидејќи ниту една онлајн претстава не може да ја замени енергијата и радоста како кога се танцува пред публика.

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии