fbpx

Теона Митевска: Нема демократија без слобода на изразување

Влог

10.09.20

Прегледи

Патријархалната средина создаде моќници кои го користат системот за да ги задржат своите позиции и да ја задушат слободата на изразувањето, вели режисерката Теона Стругар Митевска, добитничка на европската филмска награда „Лукс“ што ја доделува Европскиот парламент. Иднината ја гледа во општество коешто нуди со еднакви можности за сите.

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии