fbpx

Велковска-Трајановска: Културната политика го планира идното музичко творештво

Влог

06.04.21

Прегледи

Навидум стручни, но сепак недоволно стручни комисии ја решаваат иднината на македонското музичкото творештво, вели композиторката Валентина Велковска – Трајановска. Таа како прва претседателка на Сојузот на композитори на Македонија (СОКОМ) во изминативе 74 години истакнува дека покрај пандемијата, културната политика е предизвик што ќе го дефинира музичкото наследство на земјата.

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии