fbpx

Зафирчев: На кризава не треба да гледаме како проблем, туку како на предизвик

Влог

03.02.21

Прегледи

Актерот Васил Зафирчев вели дека на театарот не му случуваат прв пат вакви пандемиски кризи. Ова е период за промени од кои ќе зависат идните развојни трендови на театарската уметност. Во влогот на #РесПубликаМк тој нагласува дека за разлика од многу други колеги во светот кои останаа без работа, македонските уметници ја преживеаја кризата благодарение на субвенциите од државата.

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии