fbpx

TEST Додека цените растат, животниот стандард пропаѓа

17.04.20

Светски трендови на поскапувања ќе има и понатаму, но колкави ќе бидат, најмногу зависи од државата и од тоа, какви одлуки ќе се донесе. Последните...

Kriza në politikën e zgjerimit të UE – si më tej?

03.07.19

МК m-r Ana Krstinoska Maqedonia e Veriut do të mbetet edhe gjatë, mundet jo para derës, por në paradhomën e UE siç është rasti me Malin e Zi dhe me Serbinë. Republika e Maqedonisë së Veriut edhe në qershor të vitit 2019 nuk morri datë për fillimin e...

Anëtarësia e Maqedonisë në UE – midis dëshirave dhe mundësive

22.04.19

МК m-r Ana Blazheska Me nënshkrimin e Marrëveshjes së Prespës dukej se u mënjanua pengesa e vetme për integrimin e Maqedonisë në UE dhe NATO. Prapëseprapë, Këshilli i ministrave të UE në takimin e mbajtur në qershor të vitit 2018 nuk arriti që me një...

“Rruga e mëndafshit” dhe “Rruga drejt UE”: a kryqëzohen diku?

16.02.19

MK m-r Ana Bllazheska Përderisa Republika e Maqedonisë nuk del nga korniza e vlerave, normave dhe praktikave evropiane, ka të drejtë legjitime të bashkëpunojë me Kinën për realizim të interesave të veta ekonomike, aq më tepër që ky bashkëpunim mund të...