fbpx

Ана Крстиноска

Ана Крстиновска е програмски менаџер и истражувач во Центарот за истражување и креирање политики каде работи на проекти од областа на европска интеграција и меѓународни односи. Претходно била државен секретар за европски прашања и советник за меѓународна соработка во Владата на Република Македонија. Завршила магистерски студии по Европски политички и административни студии на Колеџот на Европа во Бриж, Белгија и специјалистички студии на Универзитетот за странски студии во Пекинг, НР Кина.

TEST Додека цените растат, животниот стандард пропаѓа

omowsky

17.04.20

Светски трендови на поскапувања ќе има и понатаму, но колкави ќе бидат, најмногу зависи од државата и од тоа, какви одлуки ќе се донесе. Последните...

Криза во политиката на проширување на ЕУ – како понатаму?

Ана Крстиноска

03.07.19

ALB м-р Ана Крстиноска Северна Македонија ќе остане уште долго, можеби не пред вратата, но во претсобјето на ЕУ како што е тоа случај со Црна Гора и...

Македонското членство во ЕУ – меѓу желбите и можностите

Ана Крстиноска

22.04.19

ALB м-р Ана Блажеска Со потпишувањето на Преспанскиот договор се чинеше дека се отстрани единствената пречка за македонската интеграција во ЕУ и...

„Патот на свилата“ и „Патот кон ЕУ“: дали некаде се вкрстуваат?

Ана Крстиноска

16.02.19

ALB м-р Ана Блажеска Сè додека Република Македонија не излегува од рамката на европски вредности, норми и практики, има легитимно право да...