fbpx

Алиса Амико

Алиса Амико е Управен директор на GOVERN – Центар за економско и деловно владеење. 

Претпријатијата за водоснабдување во Северна Македонија: предизвици и подобрувања на перформансите

Алиса Амико

07.02.22

Само 15% од државата е покриена со пречистителни станици, додека поголемите градови ја испуштаат непречистената отпадна вода директно во животната...

TEST Додека цените растат, животниот стандард пропаѓа

omowsky

17.04.20

Светски трендови на поскапувања ќе има и понатаму, но колкави ќе бидат, најмногу зависи од државата и од тоа, какви одлуки ќе се донесе. Последните...

Државен капитализам, верзија 2.0

Алиса Амико

05.07.19

Алиса Амико (Alissa Amico) За државните претпријатија да ја избегнат судбината што ги снајде диносаурусите, тие мора да научат не само да танцуваат...