fbpx

Александра Борхарт (Alexandra Borchardt)

Александра Бархарт е директор за стратегиски развој на Институтот за проучување новинарство на Ројтерс.

Само демократска писменост може да ја спаси демократијата

Александра Борхарт (Alexandra Borchardt)

08.01.20

Александра Борхарт (Alexandra Borchardt) Зависно од тоа од каде ги дознавате вестите, вашата верзија за текот на истрагата за импичмент за американскиот...

Да го направиме новинарството повторно големо

Александра Борхарт (Alexandra Borchardt)

05.04.18

Александра Борхарт (Alexandra Borchardt) Во дебатата за иднината на новинарството, „лажните вести“ веќе добиваат главна улога, со приказни каде главни...