fbpx

Andrea Perishiç

Andrea Perishiç është frilance gazetare nga Mali i Zi. Shkruan për të përjavshmen e pavarur "Monitor" dhe portalin e Lajmeve të para elektronike të pavarura të Malit të Zi (PCNEN), kryesisht për çështje sociale - ekologji, arsim, barazi dhe kujdes shëndetësor. Ajo ka marrë pjesë në disa seminare dhe ka ndjekur disa trajnime për gazetari. Ka diplomuar komunikologji në Fakultetin e Shkencave të Komunikimit në Universitetin "Aldo Moro" në Bari, Itali. Një pjesë të arsimit të saj kaloi në Universitetin "Meiji" në Tokio, Japoni. Jeton dhe punon në Podgoricë.

Kur nuk ka ligj, teknologjitë e inteligjencës artificiale janë një rrezik

Andrea Perishiç

29.03.24

Në fund të vitit të kaluar, drejtori i atëhershëm i Qendrës Shëndetësore të Podgoricës, Danilo Jokiq, ishte në shënjestër të mashtruesve në Facebook, të cilët me ndihmën e...

Kolashin dhe mojkova: mundësitë e qyteteve shkatërrohen nga planet e prapambetura hapësinore

Andrea Perishiç

28.07.23

Si Kolashinin ashtu dhe Mojkovacin i stolis natyra e bukurisë së paimagjinueshme. Këto janë qytete të vogla, ku malet përreth Bjelasica dhe Sinjajevina ofrojnë një gamë të tërë mundësish të zhvillimit në një drejtim të pastër,...

Pushteti dhe qytetarët në Mal të Zi: Të shurdhër ndaj paralajmërimeve, masave dhe përgjegjësisë

Andrea Perishiç

22.10.21

Andrea Jeliç Vendimet e marra nga qeveria e mëparshme ishin, siç doli, të këqija. Përgjegjësia e qeverisë së re ilustrohet më së miri nga fakti se përfaqësuesit e saj nuk kujdesen për rekomandimet që bëjnë vetë. Si zakonisht, më së shumti vuajnë...