Ендру Шенг и Чао Генг

Ендру Шенг, почесен член на Азискиот Глобален Институт на Универзитетот во Хонг Конг и член на Советодавната комисија за одржливи финансии на Програмата за животна средина на ООН, поранешен претседател на Комисијата за хартии од вредност на Хонг Конг. Неговата последна книга е „Од Азија до глобалната финансиска криза“. Чао Генг, претседател на Институтот за меѓународни финансии во Хонг Конг, професор и директор на Институтот за истражување на поморскиот пат на свилата на ХСБЦ Универзитетот за Бизнис во Пекинг.

Дали може Хонг Конг да избегне трагедија?

Ендру Шенг и Чао Генг

30.11.19

Ендру Шенг и Чао Генг Ако сака да ја заштити својата иднина, народот во Хонг Конг мора добро да размисли за потребата за ставање крај на насилните...