fbpx

Брама Челани (Brahma Chellaney)

Брама Челани е професор по Стратегија на Центарот за истражување на политики во Њу Делхи и соработник на академијата „Robert Bosch“ во Берлин, автор на девет книги, меѓу кои „Азиска супер сила“, „Вода: Новото бојно поле на Азија“, и „Вода, мир и војна: Соочување со глобалната водна криза“

Исцрпувачката опсесија на САД со Блискиот Исток

Брама Челани (Brahma Chellaney)

14.02.20

Брама Челани (Brahma Chellaney) Претседателот на САД, Доналд Трамп, во една прилика потврди дека сè додека се заглавени во бескрајни војни на Блискиот...