fbpx

Бјорн Илер и Фатима Заман

Бјорн Ихлер, млад лидер на Екстремно заедно во Фондацијата Кофи Анан и ко-основач на Институтот „Калифа Ихлер“, е експерт за меѓународна борба против екстремизмот, технолог и активист. Фатима Заман, млад лидер на Екстремно заедно во Фондацијата Кофи Анан, ја предводи мобилната акција за борба против насилниот екстремизам во училиштата и универзитетите во Обединетото Кралство.

Зошто западните земји мора да ги прифатат екстремистите – повратници

Бјорн Илер и Фатима Заман

27.04.19

Бјорн Илер (Bjørn Ihler) и Фатима Заман (Fatima Zaman) Враќањето на насилните екстремисти во западните земји не е нерешлив проблем. Но, таков проблем би...