fbpx

Боро Контиќ

Боро Контиќ е директор на Центарот за медиуми (www.media.ba) во Сараево. Со новинарство се занимава повеќе од 30 години. Тој бил новинар за Радио Сараево, уредник и водител на неколку емисии (Примус, Младинска програма, Втора програма на Радио Сараево). За време на војната (1993 – 1995 г.) известувал од Сараево за „Гласот на Америка“. Автор е на десетина радио документарци и неколку документарни филмови. Посебно е инволвиран во темите за новинска пропаганда и медиуми во земјите во транзиција.

Може ли да дојде до промени во БиХ?

Боро Контиќ

08.03.19

ALB  BS Боро Контиќ Власта во БиХ не е целосно воспоставена, иако поминаа повеќе од пет месеци од изборите. Сепак, нешто е постигнато. Веднаш по...