Братислав Раковиќ

Братислав Раковиќ е дипломиран политиколог. Тој моментално ја изготвува својата магистерска теза на Факултетот за политички науки при Универзитетот во Белград и е практикант во Центарот за слободни избори и демократија (CESID). Тој се бави и со граѓански активизам.

Помеѓу демократијата и стабилократијата – политика за проширување на ЕУ по примерот на Србија

Братислав Раковиќ

20.11.19

ALB  SR Братислав Раковиќ ЕУ, свесна за демократскиот дефицит на земјите од Западниот Балкан (но и останатите, претежно економски проблеми), како...

Дали граѓанското општество може да предизвика политички промени во Србија?

Братислав Раковиќ

06.09.19

ALB  SR Братислав Раковиќ Во последните три децении, активноста на граѓанското општество имаше значителни варијации во Србија, зависно од...