fbpx

Беба Жагар

Беба Жагар работи како истражувач во Институтот за европска политика, во програмата за демократија и владеење на правото. Во 2018 година, таа дипломирала на правните студии на Правниот факултет „Јустинијан Први“ при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, а две години подоцна магистрирала на насоката меѓународно право и односи и право на ЕУ на истиот факултет. Истовремено, во јули 2020 година, Беба магистрирала на напредната програма за меѓународно и европско право при Универзитетот во Гент (Белгија). Таа има практично искуство во невладини организации, државни институции, адвокатско друштво и друштво за консултантски услуги.

Владеењето на правото во Полска – Mожност за тестирање на механизмите на ЕУ

Беба Жагар

17.08.22

Во овој краток документ е даден преглед на состојбата во Полска во поглед на владеењето на правото, како и мерките преземени од страна на...