fbpx

Билјана Жеревска

м-р Билјана Жеревска магистрирала на Институтот за општествени и хуманистички науки-Скопје. Работи како уредник на емисии во Редакцијата за култура на МРТ. Автор е на многубројни тематски емисии, интервјуа, и репортажи од странство. Во текот на својата кариера била на позициите Одговорен уредник на Сателитската програма, Одговорен уредник на Првиот програмски канал, како и Шеф на кабинетот на Генералниот директорна МРТ. Жеревска е сертифициран обучувач на Европската Броадкастинг Унија и активно предава модули од областа на Јавниот настап и Медиумската писменост. Автор е на две книги:„Ракопис на светлината“ и „Мост преку времето“.

Манипулацијата во политичкиот дискурс

Билјана Жеревска

08.03.23

Наближува време кога празната политичка реторика ќе станува сѐ помалку ефикасна. Доаѓа време на нови медиумски и дигитално писмени генерации кај...

Искоренување на насилството врз жените во политиката, на медиумите и на социјалните мрежи

Билјана Жеревска

28.12.22

Очигледно е дека листата на родова дисквалификација врз жените во политиката е длабоко вкоренета и повеќето од нив се соочиле со напади. Засега, на...