fbpx

Daniela Antonovska

Daniela Antonovska ka magjistruar në studime gjinore me 20 vjet përvojë pune në organizata joqeveritare vendore dhe ndërkombëtare. Ajo ishte anëtare e Bordit të Lobit të Grave Evropiane për tre mandate radhazi. Ajo është alumne e Studimeve Gjinore dhe Feministe në Institutin Euro-Ballkan, studente e Shkollës së Politikave Publike "Nënë Tereza" dhe e Shkollës së Grave, Paqes dhe Sigurisë të Agjencisë Italiane për Ndërtimin e Paqes. Është autore e dy librave, e një numri të madh hulumtimesh, analizash, tekstesh dhe rubrikash në gjuhën maqedonase dhe angleze.

Ndikimi i sistemeve zgjedhore në përfaqësimin gjinor

Daniela Antonovska

11.01.23

Votuesit janë shpesh më pak të prirur për të votuar për gratë. Votat janë më shumë për figurat “e njohura” dhe “të dukshme”, të cilët kanë më shumë fuqi për fushata në terren dhe kontakte me votuesit, dhe këta janë kryesisht...

Fytyra femërore e politikës evropiane

Daniela Antonovska

12.12.22

Është e qartë se nga e djathta në Evropën Perëndimore, gratë përdoren si qendër simbolike e kombit nga njëra anë, dhe nga ana tjetër, si dëshmi e përparimit. Emërimi i grave në pozicione të dukshme dhe të larta ndihmon gjithashtu në normalizimin e...