fbpx

Lidija Topuzovska

Lidija Topuzovska është profesoreshë e diplomuar për letërsi dhe gjuhë maqedonase në Fakultetin Filologjik në Shkup, si dhe doktoreshë nderi e shkencave në Fakultetin e Menaxhmentit dhe Turizmit në Shkup. Ajo është gjithashtu ish Sekretare e Përgjithshme e Komisionit Kombëtar për UNESCO (1998 - 2017).

Fuqia e diplomacisë kulturore

Lidija Topuzovska

14.02.24

Diplomacia kulturore është një lloj diplomacie publike dhe fuqi e butë që përfshin shkëmbimin e informacionit, ideve, artit, gjuhës dhe aspekteve të tjera të kulturës ndërmjet kombeve dhe qytetarëve, me qëllim të mirëkuptimit dhe besimit të...

Kultura si shtyllë e ndryshimeve pozitive shoqërore

Lidija Topuzovska

26.04.23

Projektet dhe programet zhvillimore gjenerojnë vende të reja pune, mundësi të reja tregu, përmirësim të kushteve të jetesës, forcimin e komuniteteve – të cilat bazohen në rritjen ekonomike dhe kontributin e forcimit të...

Pse nuk i aplikojmë dokumentet e KB për kulturën?

Lidija Topuzovska

29.05.19

MKD Lidija Topuzovska Potencialet e kulturës janë të mëdha, të llojllojshme dhe universale. Prandaj kultura mund të jetë lëvizës i fuqishëm për zhvillim i cili ndikon në tërë bashkësinë përmes shtyllave sociale, ekonomike dhe ekologjike. Kultura...