fbpx

Дениз Мемеди

Дениз Мемеди е докторант по меѓународни односи во универзитетот Јилдиз Текник во Истанбул. Авторот е стипендист на Турската влада. Негови истражувачки интереси се надворешната политика на Турција, меѓународните организации и политичката ситуација во Македонија. Тој е активен во цивилниот сектор, соработник на различни организации на национално ниво и учесник на голем број на меѓународни обуки, семинари и конференции.

Што може да добие Македонија ако се зачлени во Организацијата за црноморска економска соработка

Дениз Мемеди

10.04.19

ALB Дениз Мемеди Организацијата за црноморска економска соработка (ЦЕС) не го поседува потенцијалот на Европската Унија, меѓутоа би создала простор...