fbpx

Елена Михајлова Стратилати

Елена Михајлова Стратилати е професор по меѓународно право на Правниот факултет „Јустинијан Први“ во Скопје.

Дигиталните технологии и родово-заснованото насилство

Елена Михајлова Стратилати

07.02.24

Дигиталното родово насилство се шири неконтролирано, почнувајќи од вознемирување на жени кои се јавни личности на социјалните мрежи до следење...