fbpx

Ерик Познер

Ерик Познер e професор на Правниот факултет на Универзитетот во Чикаго, и автор на “How Antitrust Failed Workers“ (Oxford University Press, 2021).

„Рачна“ за Трамп

Ерик Познер

22.09.23

Иако историчарите сметаат дека одредбата за бунт која е содржана во Уставот на САД е неизбежен составен дел во временскиот периодот кој следеше по...