fbpx

Едина Шечеровиќ

Едина Шечеровиќ е долгогодишна уредничка и водителка на Дневник на Федералната телевизија во БиХ. Своите први чекори во новинарството ги прави во 2006 година за време на петмесечното волонтирање во телевизијата ОБН. Од 2007 година работи како новинар во Телевизијата на кантонот Сараево во програмата Вести како уредник и водител на дневни информативни програми - ТВ Дневник СА. Од 1 септември 2010 година е вработена во РТВ на Федерацијата на Босна и Херцеговина како уредник и водител на дневните вести Федерација данас и Дневник 3 и уредник и водител на Централната информативна емисија Дневник 2. Има соработувано со повеќе домашни и меѓународни медиуми.

Ќе пропадне ли новиот кантонален закон за сузбивање на корупцијата во БиХ?

Едина Шечеровиќ

13.09.23

Канцеларијата за борба против корупцијата и управување со квалитет на кантонот Сараево започна постапка за проверка на постоење судир на...

Дезинформации и говор на омраза во БиХ: Има ли светлина на крајот од тунелот?

Едина Шечеровиќ

16.12.22

Нишката од доверба до изманипулираност станува сè потенка, а веродостојноста на резултатите од процесите, вклучително и изборните, како резултат...