fbpx

Elizabeta Sekirarska

Elizabeta Sekirarska është profesoreshë në shkollën e mesme "Pero Nakov" - Kumanovë. Punon në mënyrë aktive në zbatimin e metodave dhe teknikave moderne mësimore interaktive dhe si trainer dhe zhvillues i mjeteve kompjuterike për të punuar në klasë. Ajo është anëtare e bordit redaktues të revistës pedagogjik "Udhëkryqe Arsimore", ku boton punimet e saj profesionale, disa prej të cilave kanë marrë edhe çmime. Në vitin 2013, ajo u shpall Arsimtarja e Vitit në kategorinë e Shkollave të Mesme.

Ursula majtas apo Ursula djathtas?

Hristijan Ilievski

26.06.24

Spekulohet gjerësisht se Ursula von der Leyen jo vetëm po kërkon mbështetje për një mandat të dytë në krye të Komisionit nga partnerët tradicionalë, por po shkon pak më gjerë, pra në të ashtuquajturin kamp “armik” i ekstremit të djathtë,...

Si “deepfakes” mund të shkaktojnë pasiguri politike

Eleni Stamatoukou

17.04.24

Kur një tërmet me magnitudë 7.8 goditi Turqinë dhe Sirinë më 6 shkurt 2022, qeveria greke dërgoi ekipet e shpëtimit në terren, ndërsa qytetarët e rëndomtë mblodhën ilaçe, rroba, shtretër, ushqime dhe sende të tjera thelbësore për ndihmën...

#Metoo e mediave greke

Eleni Stamatoukou

11.03.24

Abuzimi dhe ngacmimi i gazetareve femra në mediat greke është ende një temë tabu për...

Një shuplakë për gazetarët grekë

Eleni Stamatoukou

17.02.24

Gazetarët dhe mediat greke që raportuan për skandalin e përgjimeve dëshmuan në një seancë gjyqësore të mbajtur më 25...

Ku u zhduk edukimi nga arsimi maqedonas?

Elizabeta Sekirarska

10.01.19

МК   ALB Elizabeta Sekirarska Gjithnjë e më pak arrijmë t’i mësojmë nxënësit tanë. Gjithnjë e më pak edhe jemi në rolin e edukuesve. Jemi të demotivuar, të margjinalizuar dhe si bazë, gjithnjë e më pak të etabluar në atë që krijohet si...