fbpx

Елизабета Секирарска

Елизабета Секирарска е професор во СОУ „Перо Наков“ – Куманово. Активно работи на имплементација на современи интерактивни методи и техники во наставата и како обучувач и развивач на компјутерски алатки за работа во наставните предмети. Член е на уредувачкиот одбор на педагошката ревија „Воспитни крстопати“, каде објавува свои стручни трудови, од кои дел се наградени. Во 2013 година е прогласена за просветен работник на годината на државно ниво во категоријата средни училишта.

Урсула кон лево или Урсула кон десно?

Христијан Илиевски

26.06.24

На големо се шпекулира дека поддршката за втор мандат на чело на Комисијата, Урсула фон дер Лајен не ја бара само од досегашните традиционални...

Ништо од машините без човечката мудрост

Елени Стаматуку

20.05.24

Сè до неодамна, успехот на еден извештај, истражување, па дури и на едноставните вести во медиумите во Грција се оценуваа исклучиво според бројот...

Како „дипфејкс“ може да предизвикаат политичка несигурност

Елени Стаматуку

17.04.24

Кога земјотресот со јачина од 7,8 степени ги погоди Турција и Сирија на 6 февруари 2022 година, грчката влада испрати спасувачки тимови на теренот,...

#Metoo моментот на грчките медиуми

Елени Стаматуку

11.03.24

Злоупотребата и малтретирањето на новинарките во грчките медиуми сè уште е табу тема за...

Каде исчезна воспитувањето од македонското образование?

Елизабета Секирарска

10.01.19

МК   ALB Елизабета Секирарска Се` помалку успеваме да ги научиме нашите ученици. Се` помалку сме и во улога на воспитувачи. Демотивирани сме,...

Македонските учебници го дерогираат образовниот систем

Елизабета Секирарска

01.04.16

Елизабета Секирарска Состојбите со македонското учебникарство и учебниците кои се користат во наставата станаа навистина драматични последниве...