fbpx

Марк Еспосито, Теренс Це, Џошуа Ентсмингер и Аурели Жан

Марк Еспосито е професор по бизнис и економија на Меѓунардодниот факлутет за бизнис „Халт“ (Hult International Business School) и на Универзитетот Харвард и е ко-основач на Nexus FrontierTech и соработник на Школата „Мохамед бин Рашид“ за владеење и лидерство во Дубаи и бизнис школата за судии во Кембриџ. Теренс Це е професор на Европската бизнис-школа ESCР во Лондон, е ко-основач на Nexus FrontierTech. Џошуа Енцмингер е истражувач во Nexus FrontierTech и виш соработник во Центарот за политика и конкурентност Ecole des Ponts. Аурели Жан е експерт за научно сметање, основач на In Silico Veritas и е советник за Boston Consulting Group и надворешен соработник во Министерството за образование на Франција.

Кој треба да одлучи како ќе одлучуваат алгоритмите?

Марк Еспосито, Теренс Це, Џошуа Ентсмингер и Аурели Жан

19.04.19

Марк Еспосито (Mark Esposito), Теренс Це (Terence Tse), Џошуа Ентсмингер (Joshua Entsminger) и Аурели Жан (Aurélie Jean) За да се спречи постапување на поединецот против...