fbpx

Филип Легреин

Филип Легрен е виш визитинг соработник во Европскиот институт на Лондонската школа за економија, основач на Мрежата за отворена политичка економија (OPEN), и колумнист за Project Syndicate, Foreign Policy и други меѓународни медиуми.

Европа мора да се бори против наглиот подем на екстремната десница

Филип Легреин

24.06.24

Откако екстремната десница освои добри резултати на изборите за Европскиот парламент, главните партии се соочени со избор – или да седат со...