fbpx

Кристалина Георгиева и Мари-Клод Бибо

Кристалина Георгиева е извршна директорка во Светската банка. Мари-Клод Бибо е министерка за меѓународен развој и франкофонија на Канада.

Високата цена на родовата нееднаквост

Кристалина Георгиева и Мари-Клод Бибо

29.08.18

Кристалина Георгиева (Kristalina Georgieva) и Мари-Клод Бибо (Marie-Claude Bibeau) Несомнено е, сигурноста жените и девојчињата да уживаат во истите права и...