fbpx

Ѓорѓи Хаџи Василев

Ѓорѓи Хаџи Василев е дипломиран политиколог и студент на втор циклус студии на насоката Меѓународни односи, дипломатија и ЕУ интеграции на Правниот факултет „Јустијина Први“ во Скопје.

Европа пред избор на најдесничарскиот парламент досега

Ѓорѓи Хаџи Василев

05.06.24

Јунските парламентарни избори во Европската Унија се само додадена вредност на епитетот што на 2024 година ѝ се наметна - „рекордна избирачка...

Чуму ни е ЕУ, ако не нема

Ѓорѓи Хаџи Василев

26.07.23

Младите заминуваат од Македонија затоа што го губат натпреварот на стадион на којшто не нѝ влегле, додека системските полтрони играат без...