fbpx

Греам Рид

Греам Рид е директор за права на лезбејки, хомосексуалци, бисексуалци и трансродови лица во „Хјуман рајтс воч“ (Human Rights Watch) и е хонорарен професор на Студиите за жени, родови прашања и сексуалност на Јеил и на Институтот за проучување на човекови права при Универзитетот на Колумбија.

Лекарите да престанат да дефинираат што е „нормално“ во контекст на сексуалните полови

Греам Рид

23.04.18

Греам Рид (Graeme Reid) Операциите направени кај повеќето интерсексуални новороденчиња е од козметички причини. Намерата не е да се добијат исправни...