fbpx

Г’зим Висока

Г`зим Висока е предавач по политички науки на Универзитетот во Даблин, Ирска, каде што предава мир и конфликти. Тој ги завршил своите докторски студии на истиот универзитет, во областа на политика и меѓународни односи. Автор е на три книги и десетици научни статии кои се однесуваат на интервенција, мир и држава. Неговата академска работа може да се прочита на www.gezimvisoka.com.

Дипломатија на мирот и дипломатскиот мир

Г’зим Висока

22.11.18

МК   ALB Г’зим Висока (Gëzim Visoka) Додека Косово има право да аргументира дека преку дијалогот со Србија го докажува сопствениот миротворен...