fbpx

Џулија Џилард

Џулија Џилард, поранешен премиер на Австралија, е претседавач на одборот на Глобално партнерство за образование.

Премостување на родовиот јаз во образованието

Џулија Џилард

13.10.17

Џулија Џилард (Julia Gillard) Жените имаат повеќе тешкотии од мажите да најдат значајна и добро платена работа, а процентот на жени во глобалната работна...