fbpx

Јасмин Калач

Јасмин Калач е докторант на катедрата за казнено право на Правниот Факултет при Анкарскиот Универзитет во Турција. Работи како Адвокат и негови главни полиња на интерес се казненото право, криминологијата, пенологијата и човековите права.

Онлајн судења – неопходност или јалова идеја?

Јасмин Калач

17.03.21

Јасмин Калач Дигитализацијата и онлајн судењата подразбира судовите, обвинителствата и другите надлежни органи, па и адвокатите да имаат...

Дали притворот е прикриена казна пред пресудa?

Јасмин Калач

30.10.19

ALB Јасмин Калач Во притворските единици во нашата држава се наоѓаат многу притвореници, некогаш дури и далеку повеќе од постоечките капацитети. Се...

Општеството ќе има поголема корист од општокорисна работа или куќен затвор

Јасмин Калач

13.05.19

ALB м-р Јасмин Калач Пробацијата претставува клучна новина во реформата на нашиот пенитенцијарен и казненоправен систем и приоритетна цел на...