fbpx

Jana Lozanoska

Jana Lozanoska, doktor shkencash në Universitetin e Kombeve të Bashkuara për Paqen në Kosta Rika. Ajo ka përfunduar master në të drejtën ndërkombëtare për të drejtat e njeriut në Universitetin e Gjenevës dhe Institutin për Studime Ndërkombëtare në Gjenevë, Zvicër. Ka përfunduar studimet universitare në Fakultetin Juridik në Shkup. Ka botuar punime për të drejtat e njeriut, gjinia dhe LBT; çështja e emrit nga prizmi i së drejtës ndërkombëtare, BE dhe të drejtat e njeriut, etj.

Për etikën gjatë xhirimit të “Tokës së Mjaltit”

Jana Lozanoska

05.02.20

МК Jana Lozanoska Procesi i krijimit të një vepre arti/filmi është zgjedhja individuale dhe personale e artistit. Por nëse autorët e filmit u udhëzuan nga ndonjë kornizë themelore etike, kjo është e paqartë. Pas nominimeve për Oskar për filmin...

A është teknologjia kërcënim për demokracinë?

Jana Lozanoska

27.05.19

MKD Jana Lozanoska Çfarë do qoftë përkrahje e verbër e zhvillimit teknologjik ka pasoja jo vetëm për natyrën, të dukshme përmes ngrohja globale dhe ndryshimet klimatike, por edhe për demokracinë dhe tjetërsimin e njeriut nga vetë njerëzimi dhe bashkësia...

Qeveria dhe diskursi politik i përrallave me njëbrirësh dhe pilivesa!

Jana Lozanoska

27.02.19

МК d-r Jana Llozanoska Kashta e vetme e shpëtimit e atij që po mbytet, i cili ka nevojë për reanimacion, është fraza „do bëhemi“e cila filloi me Marrëveshjen e Prespës, ndërsa kulminoi me ratifikimin e saj. Kjo aludon se ndoshta dikur do të bëhemi,...

Deklarata Universale për të drejtat e njeriut – realitet apo mit?

Jana Lozanoska

28.12.18

МК d-r Jana Llozanovska Problemi më i madh është kur lidhja me shtetin do të ndërpritet, siç është rasti me refugjatët, të cilët humbin çdo lloj përkatësie me njerëzimin dhe nga kjo e humbin edhe dinjitetin njerëzor. Madje edhe kriminelët në një...

Zgjidhja e përgjimit masiv paraqet interes publike!

Jana Lozanoska

28.11.18

МК   ALB d-r Jana Llozanoska  Rastet e PSP fillojnë të ngjajnë në shou gjykime të cilat kanë për qëllim që ti tregojnë opinionit se drejtësia është e kënaqur me vetë aktin  e gjykimit dhe me përndjekjen penale. Por, parashtrohet...