fbpx

Јан -Вернер Милер

Јан-Вернер Милер е професор по политички науки на Универзитетот Принстон. Неговата најнова книга е What is Populism?

Дали е разнишано единството на Европа?

Јан -Вернер Милер

26.12.23

Одлуката на Европскиот совет да ги отвори пристапните преговори со Украина беше пречекано со големи...

Дали директната демократија може да го порази популизмот?

Јан -Вернер Милер

20.09.19

Јан-Вернер Милер (Jan-Werner Mueller) Трамп и оние кои гласно се залагаа за Брегзит, како Најџел Фараж, не ги должат своите победи на некој катастрофален...

Зошто сè уште е важна слободата на јавно собирање

Јан -Вернер Милер

16.03.19

Јан-Вернер Милер (Jan-Werner Mueller) Денес е општо познато дека многу демократии во светот се под притисок. Но, сè поголемите закани за едно особено важно...