fbpx

Костас Георгиадес и Лука Букен

Костас Георгиадес е помлад советник за политики на Универзитетот Мастрихт и член на одборот на Мрежата на млади амбасадори за мир. Лука Букен е советник за јавни прашања на Универзитетот Мастрихт и Директор за партнерства во Liter of Light.

Нечовечноста на политиката за бегалци на Европа

Костас Георгиадес и Лука Букен

22.06.18

Костас Георгиадес (Costas Georgiades) и Лука Букен (Luca Bücken) Ова повеќе не е „бегалска криза“ ниту „криза за управување со бегалци“. Сега веќе е...