fbpx

Лилјана Пецова-Илиеска

м-р Лилјана Пецова – Илиеска е основач на ИМПЕТУС – Центар за интернет, развој и добро управување, Програмски директор за приватност и интернет, како и еден од основачите на Форумот за управување на интернет во Македонија. Има претходно десетгодишно работно искуство во Министерството за внатрешни работи, по што следи 4 годишна советодавна позиција во Дирекцијата за заштита на личните податоци, каде беше дел и од експертската работна група на Меѓуресорското тело за заштита на човекови права на РМ.

Што е она што Г20 мора да го испорача

Азали Асумани

Емануел Макрон

Бола Тинубу

15.09.23

Целта на претстојниот самит во Њу Делхи мора да биде чекорење и напредување кон еден свет во кој сиромаштијата е елиминирана, здравјето на нашата...

Како COVID-19 влијае на приватноста на граѓаните

Лилјана Пецова-Илиеска

23.03.20

ENG Лилјана Пецова – Илиеска Неопходно е да се прави баланс помеѓу безбедноста и заштитата на јавното здравје и правото на приватност на граѓаните,...

Модерацијата како модел за саморегулација кај онлајн медиумите

Лилјана Пецова-Илиеска

15.08.17

м-р Лилјана Пецова-Илиеска Најчести места каде што може да се препознае (и шири) говорот на омраза на интернет се всушност онлајн медиумите кои...

Наставниците не се подготвени за заштитата на личните податоци во дигитализираното образование

Лилјана Пецова-Илиеска

09.06.16

м-р Лилјана Пецова-Илиеска Потребни се измени и дополнувања на образовните содржини за прашањата поврзани со заштитата на личните податоци и...