fbpx

Леони Вругтман

Леони Вругтман е истражувач и проектен координатор која работи на теми како што се религиозна толеранција, добро владеење, анализа на политики и спречување / борба против насилниот екстремизам. Покрај тоа, таа помага во управувањето со бизнис процесите и ја координира комуникациската стратегија на Институтот за демократија и медијација во Тирана, Албанија (IDM). Покрај нејзината работа во IDM, Леони е аналитичар на Global Insights, меѓународна политичка платформа за ризик, каде пишува за широк спектар на безбедносни прашања поврзани со Западен Балкан. Таа има магистерирано на насоката по меѓународни односи при Кралскиот колеџ во Лондон.

Европски влади: земете ги назад вашите граѓани од северна Сирија

Леони Вругтман

25.10.19

ALB  SR Леони Вругтман (Leonie Vrugtman) Осум години по почетокот на граѓанската војна во Сирија, диктаторот што не се плаши да употреби хемиско оружје...

Идни предизвици поврзани со насилниот екстремизам во Западен Балкан

Леони Вругтман

15.02.19

ALB  SR м-р Леони Ракаџ (Leonie Rakaj)  Земјите од Западен Балкан се соочуваат со нов безбедносен предизвик: дерадикализација и реинтеграција на...